Čajkoti

Čajno pecivo par excellence

Najavili so se vroči gostje: grof Grey, Simon Ašič, Jasmin … sami brezčasni! Takim pritičejo le vrhunsko pripravljeni spremljevalci in Čajkoti bodo izzivu gotovo kos, saj jih plemenitijo tradicionalna kakovost sestavin, leta izkušenj in neusahljivo veselje do peke.

Sestavine: moka, maslo, beljaki, sladkor, marelična marmelada, malo čokolade

Čajkoti

Malincerji

Oksimoron ali najboljši približek idealnega piškota? Vsi kazalniki gredo v smeri slednjega. Izjemno zlitje tradicije in trendov zeitgeista je iz teorije prešlo v prakso: čokoladni obliv, lešnikovo testo s čokolado in malinova marmelada – čislani nekoč, malikovani danes.

Malincerji

Kikirikijevi grebeni

"Moka je za kruh", je nekoliko prevzetno izjavila druščina kikirikijev, sladkorja in masla, a po pravici povedano je bilo njeno šopirjenje utemeljeno. Ko so se namreč vrgli v peko in se ponosno vrnili povezani v slastne zalogajčke, so bili tako vabljivi, da smo jim jeli pritrjevati, še preden smo jih sploh poskusili. V ustih pa … s polnimi se ne govori!

Kikirikijevi grebeni

Srčki

Nomen est omen, radi rečemo, ko se kaj sklada z našimi predstavami o določeni osebi ali stvari. Če s temi besedami pospremimo Srčke, bomo imeli popolnoma prav! V kombinaciji orehovega testa, ribezove marmelade in čokoladnega obliva so rahli in delikatni, v usta prinašajo milino in nežno zabrenkajo na strune ugodja, da se to prijetno razlije po vsem telesu. Le kdo se jim ne bi vdal!

Srčki

Hrustične

Ko slišite Gouda, so lahko prva asociacija tudi hrustične, saj že dvesto let izvirajo iz tega nizozemskega mesta. Avtohtono malček robato imenovane stroopwafels alias sirup-vaflje sestavlja par tankih plasti pečenega testa, spojenih z na melasi temelječim polnilom - sirupom. Takšnim hrustičnam rečemo Klasične, imamo pa tudi Medene in Slovenske. O prvih govori že ime, Slovenske pa se dičijo z ajdovo in pirino moko, jabolčnimi krhlji, pehtranom, bučnicami ...

Hrustične

Čebelkoti

Da so Čebelkoti prav posebni medenjaki, vam bodo pritrdili vsi čuti. Omrežili vas ne bodo le z umetelno zunanjostjo, ki bo privlačila tip in vid, temveč predvsem s slastnim okusom in aromo, ki bosta očarala voh in okus, medtem ko sluh nikakor ne bo mogel mimo medmetov ugodja in zadovoljstva, ki vam bodo veselo uhajali med pokušnjo.

Apiškoti

Florentinci

Nezmotljiv presežek

Ljudje smo radi zmotno prepričani, da so pravi Florentinci doma v Firencah. To so nam zakuhali slaščičarski velemojstri Ludvika XIV., sončnega kralja, da bi lahko v (e)senci impresioniral mondene medičejce.

Sestavine: beli sladkor, pšenična moka tip 400, cvetlični med, mandljevi lističi, kandirano sadje, sladka smetana, začimbe, čokolada, vanilin sladkor.

Florentinci so pakirani
v vrečke po 200 g.

Florentinci

Ščipi pa mlaji

Novi dišeči poljubčki

Ščipi pa mlaji so slastni piškotki v obliki poljubčkov, okrašeni s črno in belo čokolado. Poseben okus jim dajejo makadamija oreški, za piko na i pa poskrbi ščepec kardamoma.

Sestavine: moka tip 400, maslo, jajca, beli sladkor, lešniki, čokolada, tonka, makadamija, bela čokolada, kardamom.

Ščipi pa mlaji so pakirani v vrečke po 250 g.

Ščipi pa mlaji

Domači piškoti

Sestavine: pšenična moka tip 400, maslo, jajca, beli sladkor, orehi, lešniki, mandlji, marcipan, rozine, čokolada, kakav, nugat, začimbe, marelična in ribezova marmelada.
V vrečkah po 500 g je trinajst vrst piškotov, od čokoladnih rogljičkov, do polnjenih srčkov, lincerjev in mandljevih ploščic.

Domači piškoti

Lunce

Sestavine: pšenična moka tip 400, jajca, maslo, čokolada v prahu, kakav, rum, beli sladkor.
Lunce so pakirane v zavojčke po 250 g.

Lunce

Domači prijatelj

Sestavine: pšenična moka tip 400, jajca,
orehi, rozine, beli sladkor.

Piškoti so pakirani v vrečke po
250 ali 500 g.

Domači prijatelj

Žepki

Preizkušena udomačenost

Pri tako klasičnih piškotih moraš še posebej paziti, da jim ne delaš krivice. Dame in gospodje – ravno pravšnje testo, marmeladka, 'štaubcukrček' in ugodje ... Ko zaide marmelada, zasijejo pa lešniki in čokolada. In to v vsem svojem razkošju. Za take piškote ni avdicije, lahko si samo vesel, da so.

Marelični žepki: pšenična moka tip 400, maslo, jogurt, marelična marmelada, sladkor v prahu.

Temni žepki: pšenična moka tip 400, maslo, jogurt, lešniki, čokolada (kakav 10-12 %, beli sladkor, kakavovo maslo, sojin lecitin).

Žepki so pakirani v vrečke po 250 ali 500 g.

Marelični žepki

Kosmično ravnovesje

Z ovsenimi kosmiči v glavni vlogi

Sestavine: mlečna čokolada (kakavovi deli najmanj 33,2 %, kakavovo maslo, polnomastno mleko v prahu, emulgator: sojin lecitin), makadamija, maslo, jajca, kakav, pšenična moka tip 400, sladkor, ovseni kosmiči, vanilija.

Kosmično ravnovesje

Španski vetrci

Sestavine: čisto preprosto beli sladkor in beljaki.

Vetrci so pakirani v vrečke po 125 ali 250 g.

Španski vetrci

Slano pecivo

Sestavine: moka, maslo, sol, sezam, mak,
lan, sir, mandlji.

Slano pecivo je pakirano v vrečke po 250 g.

Slano pecivo